Design duurzame buitentafel van RVS en eiken

 

Samen ruim tafelen met 10 personen

Deze tafel heeft precies de uitstraling gekregen die het moest krijgen en biedt ruim plaats voor 10 personen. Hij is voorzien van een RVS onderstel en een eiken bovenblad. De buitenwerkse maten zijn 1000 x 3000 mm. Deze grote tafel komt helemaal tot zijn recht op dit fraaie terras. Het eiken blad is onbehandeld gebleven en zal over enige tijd grijs verkleuren.

U vraag zich af waarom ik geen tropisch hardhout heb gebruikt voor een buitentafel in een Nederlands klimaat?
Eiken is al van oudsher in Nederland hét constructiehout voor binnen en buiten. In vrijwel elk oud gebouw is eikenhout toegepast voor de dragende delen. In buitengebieden ziet men veel hooibergen, schuren, landhekken en afrasteringen van eiken die aan weer en wind zijn bloodgesteld. Daarom kan eiken ook uitstekend buiten worden toegepast als meubelhout of tuinhout. Eiken kan buiten onbehandeld gebruikt worden en is daardoor milieuvriendelijker dan geïmpregneerd tuinhout.
Eikenhout heeft van nature een duurzaamheidklasse II wat inhoudt dat het onbehandeld een levensduur heeft van zeker 20 – 25 jaar. Hierdoor is eiken een voordelig alternatief voor tropisch hardhout.
Voor mensen die de tropische regenwouden een warm hart toe dragen en/of hun tuin of erf een traditionele uitstraling willen geven is eiken een ‘must’.

Wilt u ook graag zo’n ruime buitentafel, Klein Hout en Onderhoud kan dit voor u verzorgen. Neem hiervoor contact met mij op via het contactformulier op deze site.

Door hiernaast op de foto te klikken wordt de foto vergroot en kunt u met de pijltjes-toetsen meerder foto’s bekijken.